Pekarna Blatnik je predstavila novo linijo svojih izdelkov poimenovano HappyPek. Pri uvajanju novih izdelkov jih je vodila misel, da je Slovencem včasih kruh pomenil veliko več kot jim sedaj.
Raziskava, ki so jo naredili v ta namen je pokazala, da kruh v slovenski tradiciji pomeni spomin na trenutke otroške sreče. Ta ugotovitev najverjetneje drži predvsem za starejšo populacijo, ki je živela v časih, ko so kruh pekli doma v pečeh. V Pekarni Blatnik pa bodo z novimi izdelki poskušali poustvariti prav takšna občutja. V prvi polovici prihodnjega leta bo na trg priromalo 15 izdelkov iz družine HappyPek, ki bodo razdeljeni v 5 kategorij
–dobrota v pripadanju (gre za izdelke namenjene vsej družini; Happy Potica, Happy pečeni kruh, Happy toast…)
–dobrota otroštva (gre za barvite in živahne izdelke)
–dobrota aktivnosti (sem sodijo hranljivi izdelki za aktivno življenje)
–dobrota dobrega počutja (ta skupina bo zajemala zdrave in lahke izdelke; Happy toast 34 kalorij, Happy kruh z Omega 3…)
–dobrota nagrade (v zadnjo skupino pa sodijo izdelki namenjeni odmoru med deloma ali šolo; Happy Mala malica…)
Skupaj z uvajanjem novih izdelkov se bodo po vsej Sloveniji odprle Happy Hiše, kjer bodo ponujali pekovske izdelke, kupci pa bodo lahko poleg nakupa doživeli tudi kakšno prijetno izkušnjo. Prva Happy Hiša Pekarne Blatnik se bo odprla januarja 2010 na Čopovi v centru Ljubljane, do konca leta pa je predvidenih 10 trgovin.
To pa še ni vse ob predstavitvi znamke HappyPek je sodelovala tudi svetovno znana umetnica Ilana Yahav, ki je prav ta to priložnost z moko (drugače ustvarja s peskom) ustvarila zgodbo o dobrosrčnem in srečnem peku, ki je svojemu kruhu dodal nekaj posebnega—čustva. Ob ustvarjanju je povedala, da je bi to eden izmed prijetnejših projektov, pri katerih je sodelovala.
HappyPek se bo predstavljal tudi na Facebooku, ustvarjal pa bo tudi svoj blog, ta je na voljo tukaj.
Zgodbico o srečnem peku pa si lahko ogledate spodaj.
vir slik: www.happypek.com