HappyPek oz. Pekarna Blatnik se v oktobru pripravlja na odprtje prve HappyHiše v Kranju. HappyHiša je namenjena predstavitvi celotnega HappyPek koncepta. Gre za nekakšno mešanico med pekarno, restavracijo in tradicionalnim slovenskim domom, hkrati pa v delo vključi tudi obiskovalce.
V posebnem delu, ki je namenjen peki se bo mogoče tudi vključiti v proces nastajanja kruha. Pripravljali bodo tudi tečaje peke in različne delavnice za otroke.
Raznovrstna ponudba v HappyHiši bo sestavljena iz BIO in EKO izdelkov lokalnih proizvajalcev.
Kot je že bilo omenjeno bo prva HappyHiša odprta oktobra 2010 v Kranju, druga decembra v Mariboru in tretja v Ljubljani na področju tržnice BTC.
Za jesen so pripravili tudi nekaj novosti. Med kruhi sta to HappyLahki kruh s samo 34 kcal na rezino in HappyKruh z Omega 3 maščobnimi kislinami. V supermarketih pa bodo na voljo zamrznjene torte in kiši, ki so na voljo v Happy trgovinah. Tako bo moč kot zamrznjene izdelke najti HappyTorta vroča čokoladna, HappyTorta skutina z belo čokolado, HappyTorta z oreščki, HappyKiš z olivami, HappyKiš z zelišči in HappyKiš s slanino.
p.s. Pripravlja se splavitev tudi mini kruhkov, pakiranih po 3 v paketu. Na voljo bodo tri izvedbe za katere se je Tomaž Blatnik pošali, in jih poimenoval vegi, malo manj vegi in čisto nič vegi. Kako pa jim bo resnično ime bomo videli kmalu.