Goveji Rock´n´Roll je hladna predjed, ki sodi v šefov meni Gostilne pri šefu. Celoten jedilni kje na voljo tukaj (Gostilna pri šefu- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za goveji Rock´n´Roll potrebujemo: olje grozdnih pešk, olivno olje, sol, bel poper, por, rumeno korenje, navadno rdeče korenje, stebelno zeleno, svež ingver, sojino omako, kuhan ješpen, ostrige, rukola, vodna kreša, gorčica, limonin sok, roast beef in yuzu sok.
Roast beef na vseh straneh posolimo in popopramo. Na olju grozdnih pešk popečemo roast beef. Pečemo na vseh straneh in na zelo vročem olju.
Por, rumeno korenje, navadno rdeče korenje in stebelno zeleno narežemo na laske. Na olivnem olju popražimo toliko, da ovene. Dodamo pol čajne žličke sveže naribanega ingverja in sojino omako. Čisto pri koncu dodamo kuhan ješpren. Nato vsebino razgrnemo na podstavek, razgrnemo in čim prej ohladimo.
Roast beef, ki se j v tem času pekel v ponvi postavimo v pekač in damo v pečico ogreto na 220°C. Pečemo toliko časa, dokler središčna temperatura ni 47 – 52 °C (cca 7 min). Pomagamo si s sondo. Ko je meso pečeno, mora počivati pol toliko kot se je peklo.
Rukolo in vodno krešo zmešamo v eni posodico. Dodamo sojino omako, bel poper, olivno olje in yuzu sok.
Ostrigo, ki mora biti čvrsto zaprta odpremo in nato povohamo. Vohati moramo svežino morja. To pomeni, da je ostriga sveža. Tekočino, ki je v notranjosti preko cedila zlijemo v posodico. Ostrige ne smemo oprati, da jo očistimo jo zgolj namočimo v mrzlo vodo.
Ostrige nato zmiksamo v pasto.
Za majonezno osnovo v kovinski posodo dodamo malo gorčice, limoninega soka in rumenjak, Ob mešanju dodajamo olje grozdni pešk. Olje dodajamo čisto počasi in mešamo toliko časa dokler zmes ne postane gosta.
Majonezi dodamo ostrige in ostrigin sok, ki smo ga pri odpiranju odlili v posodico. Dodamo še ingver in bel poper ter vse skupaj premešamo. Čisto na koncu po potrebi solimo. Omako damo na hladno.
Meso na mesoreznici narežemo na 2.5mm debele rezine.
Rezino napolnimo z mešanico kreše in rukole ter zelenjavnega miksa z ješprenom.
Rezine nato zrolamo ter postavimo na krožnik. Eno rezino nenapolnjeno položimo na krožnik. Poleg pa priložimo še tri lončke. Enega napolnimo z rukolo in krešo, drugega z zelenjavnim miksom v tretjo posodico pa omako iz ostrig.