Bušni štrukelj je topla predjed šefovega menija v Gostilni pri šefu, ki je del šova Gostilna išče šefa. Celoten jedilnik si lahko ogledate tukaj (Gostilna pri šefu- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Recept za bučni štrukelj vsebuje: hokaido bučo, nepasirana skuta, jajce, beli poper, sol, vlečeno testo, maslo
Hokaido bučo skuhamo v slani vodi in jo odcedimo. Odcediti jo moramo tako, da gre iz nje kar se da največ vode. Če je buča vodena jo razgrnemo na pladenj in počakamo, da izpari čim več vode. Nato jo prepasiramo skozi fino cedilo.
Nato v skledo z bučnim pirejem prepasiramo nekaj malega skute. Tako, da zmesi ostane okus po buči. Premešani vsebini dodamo eno jajce in ponovno premešamo.
Samo zmes začinimo z belim poprom in soljo.
Vlečeno testo raztegnemo po površini in ga namažemo s stopljenim maslom.
Nato na pripravljeno alu folijo nanesemo sloj masla. In prenesemo vlečeno testo nanj.
Nadev nato enakomerno razmažemo po testu, a na vrhu pustimo 2 cm prazno.
Testo spodaj nato začnemo rolati. Po prvem »zavoju« si pomagamo z alu folijo, ki jo začnemo privzdigovati. Na koncu pa vse zelo na tesno zavijemo v alu folijo in štruklje skuhamo (30 min).
S tehniko Clarifie očistimo maslo. To naredimo tako da maslo postavimo v kozico in nato na ne prevroč ogenj. Tehnika Clarifie iz masla odstrani mleko in tako ostane zgolj mast. Tako dosežemo, da se točka v kateri se maslo zažge iz 163-190°C premakne na 252°C.
Maslo narezano na rezine v posodo zgolj postavimo in ne mešamo.
Penico, ki se ustvari na vrhu iz kozice poberemo ven z žlico, tako da ostane zgolj mast (rumenkasta tekočina) in mleko.
Vsebino nato precedimo, tako da ostane mleko v kozici. Maščoba za peko pa v drugem lončku.
Ko so štruklji skuhani jih ohladimo in nato narežemo na krajše valje.
Nato bučni štrukelj spečemo na maslu. Pečemo na minimalnem ognju, saj hočemo doseči hrustljavo skorjico.
Štruklji so pečeni. Postrežemo jih še z omako. V šovu Gostilna išče šefa so tekmovalci sami pripravili omako, ki je sestavljena iz: zelene, ki je v pečici skupaj s timijanom, koriandrom in belim vinom podušena. Timijan in koriander je nato odstranjen, preostanek pa spasiran. Dodan je tudi ingver, iusu sok. Za zaključek je dodano bučno olje.