Rudolph van Veen prihaja v Ljubljano / Slovenijo. Rudolph van Veen je najbolj priljubljen nizozemski kuhar, ki ga večina pozna iz televizijskega programa 24Kitchen. Na povabilo Fox International Channels Slovenija in ob podpori Electroluxa, Telemacha in Semenarne Ljubljana Rudolph van Veen prihaja v Slovenijo. Bolj natančno 1.6.2013 ob 12.00 bo na Kongresnem trgu v Ljubljani začel s kuhanjem.
Posodobitev:
**Rudolph van Veen je že kuhal v Sloveniji na VIP prireditvi – pomočniki pa Anja Križnik Tomažin, Alenka Godec in Filip Flisar by 24Kitchen**
Tri kuharske pomočnike še išče, a več o tem tukaj (Rudolph iz 24Kitchen išče kuharske pomočnike za dogodek v Sloveniji, ki bo 1.6.2013 ob 12.00, Kongresni trg). Kljub precej kratkemu roku za prijavo pa se kuharskih receptov in s tem ljudi kar tare. Boj za izbiro treh najboljših bo tako zelo oster.
Rudolph, ki v Ljubljano (Slovenijo) prihaja z namenom, da bo kaj dobrega skuhal, s privabljanjem množice ljudi najverjetneje ne bo imel. Program 24Kitchen na katerem se predvajajo njegove štiri oddaje je v Sloveniji vedno bolj gledan. Rudolfova pekarna pa je ena izmed najbolj popularnih kuharskih oddaj. Peka in priprava sladic je očitno zelo zanimiva. Na žalost še ni znano kaj točno bo v živo skuhal v Ljubljani. Ve pa se to, da bo šlo za predjed, glavno jed in sladico.
No še nekaj or Rudolfu.
Rudolph van Veen je leta 1985 diplomiral, kot najboljši študent, na Culinary School of Breda na Nizozemskem, pri 27 letih je dosegel naziv SVH Master To je najvišja stopnja, ki jo lahko kuharji dosežejo na Nizozemskem.
Svoje kuharske veščine je kalil na državnih in mednarodnih kuharskih tekmovanjih, vse od šolskih dni. Na Nizozemskem je štirikrat osvojil prvo mesto na tekmovanju Silver Toque, poleg tega pa je kot član nizozemskih kuharskih ekip osvojil mnogo odličij na mednarodnih tekmovanjih v Frankfurtu, Sydneyu, Londonu in Singapurju.
Na televizijskem programu 24Kitchen ima Rudolf kar štiri različne oddaje in sicer:
*V oddaji Preprosti recepti si lahko gledalci ogledajo cenovno dostopne in enostavne recepte, skupaj z razlago o osnovah kuhanja na način, ki je enostaven za razumevanje.
*V oddaji Rudolfova pekarna, Rudolf deli svoje znanje kot Master Patissier in strast do sladkih in slanih receptur.
*V oddaji Okusi življenja gre Rudolf na lov za najboljšimi lokalnimi živili na Nizozemskem, iz katerih nato pripravi zdrave in okusne recepte.
*V oddaji Okusi življenja – potovanja pa enak koncept prenese na odkrivanje lokalnih živil po celem svetu.