Ribji shake je predjed na meniju 2. sezone šova Gostilna išče šefa (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za dimljeno postrv potrebujemo: postrv, mladi kozji sir, mleko, sol, poper, špinačni klorofil, Wasabi pasto, bučna semena, bučno olje, obdelano tapiokino moko (maltosec)
Filiranje ribe se začne tako, da jo najprej znotraj očistimo, porežemo repke in z nožem zarežemo pri škrgah. Začnemo pri glavi in zarežemo pol cm v notranjost, ob tem pa se pomikamo proti repu. Nato ribo počasi odpiramo.
Krema iz kozjega sira pripravimo iz mladega kozjega sira, ki mu dodamo mleko. Vse skupaj razmešamo, da dobimo kremo. Na koncu še solimo in popopramo.
Filete spečemo na žaru za dimljenje s kožo na spodnji strani.
Wasabi peno pripravimo iz špinačnega klorofila, Wasabi paste in (neke tekočine, mleko, smetana ??). Ko vse prekuhamo, precedimo in damo v napravo za pripravo smetane.
Prepražimo bučna semena, jih na grobo nasekljamo, dodamo vodo, bučno olje in obdelano tapiokino moko (maltosec). Na pladnju razgrnemo in počakamo, da se strdi.
Postrvi odstranimo kožo in jo narežemo na kocke. Dodamo še sorbet iz rdeče pese, Wasabi peno in bučno ploščico.