G-burger je glavna jed menija 2. Sezone šova Gostilna išče šefa (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za pripravo G-burgerja potrebujemo kečap, vinski kis, sojino omako, sladkor, ingver, dimljeno olje, Tabasco, krompir, solato ledenko, rdečo peso, zorjeni govejih hrbet, sladek kruh (buns)
Barbacue (BBQ) omako pripravimo tako da damo v kozico najprej kečap, vinski kis, sojino omako in sladkor. Vse skupaj reduciramo do enake strukture, ki je kečap. Nato dodamo še ingver, dimljeno olje in malo Tabasce.
Za prilogo, ki je čips, na tanke rezine narežemo krompir. Ga damo na brisačke, da popijejo tekočino in nato spečemo v olju segretem na 130°C.
Solato ledenko narežemo na tanke rezine. Kuhano rdečo peso narežemo na 0.5 cm debele kolobarje tik pred serviranjem popečemo na olju, malo posolimo in popopramo.
Meso je zorjeni govejih hrbet (rost beaf z maščobo), ki ga spečemo po želji.
Sladek kruh (mleko, sladkor, kvas, moka …) (buns) popečemo na notranji strani. Na spodnjo stran damo malo BBQ omake, nato sledili solata in meso in nanj zopet BBQ omako. Čisto na koncu pa še tri rezine popečene rdeče pese.