Nudeljni s šefovo omako je glavna jed sestavljena iz piščanca v pivskem testu ter rezancev s sladko kislo omako. Jed je na meniju 2. sezone šova Gostilna išče šefa (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za Nudeljne s šefovo omako potrebujemo: pivo, ajdovo moko, belo ostro moko, jajca, sojino omako, česen, drobnjak, koriander, narezano jabolko, olupljen in izdolbljen narezan paradižnik, pisano olupljeno in izdolbljeno papriko pečeno na žaru, narezano šalotko, vinski kis, kečap, čili, curry in črno redkev.
**UPDATE: šefovo omako lahko tudi kupite
Šefova omaka Natureta by Bine Volčič (Gostilne pri šefu) in Eta Kamnik je sedaj tudi na prodajnih policah, a v omejenih količinah
Najprej pripravimo marinado iz sojine omake, česna, ki ga narežemo na tanke rezine in drobnjaka. Piščančje krače damo ven iz kosti in namočimo v marinado ter pokrijemo s plastično na kontakt. Mesa ne solimo, ker je sojina omaka že sama po sebi slana. Piščančje krače se marinirajo 30 minut.
Pivsko testo pripravimo tako v ajdovo moko vmešamo razmešano jajce ter dolivamo pivo. Ko dobro premešamo dodamo še koriander in zmes postavimo v hladilnik.
Iz beljaka naredimo sneg, ki ga damo v hladilnik. Ko ga vzamemo iz hladilnika ga še dodatno stepemo in nato najprej malo vmešamo v testo, ki je tudi počivalo v hladilniku. Na koncu pa dodamo še preostal sneg.
Omako pripravimo tako, da na ponvi naredimo karamelo. Dobimo jo tako, da sam sladkor raztopimo in karameliziramo. Ko je karamel narejen dodamo najprej narezano šalotko, ko zadiši, dodamo še narezano jabolko, olupljen in izdolbljen narezan paradižnik, pisano olupljeno in izdolbljeno papriko, ki je pečena na žaru.
Ko vse malo prepražimo dodamo še vinski kis, kečap in zalijemo z vodo ter kuhamo. Vmes dodamo še curry, čili, sol ter poper.
V soljeno zavreto vodo damo kuhat jajčne rezance. Ko so kuhani jih najprej malo popražimo na ponvi in vmešamo še omako.
Piščančke, ki jih vzamemo iz marinade popivnamo na kuhinjski brisački. Piščančke najprej povaljamo v ostri moki in nato v testu. V cvrtniku segretem na 170°C cvremo 6-8 minut.
Testenine in piščanca na vrhu dekoriramo še z narezano črno redkvijo.