Prismojeni trio je sladica sestavljena iz trisa crème brûlée-jev iz pasjonke, kave in ajde. Je del menija 2. sezone šova Gostilna išče šefa (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za pripravo prismojenega tria potrebujemo: Rjavi sladkor, pire pasjonke, rumenjaki, sladka smetana, vanilija, ajdovo kašo, mleko, sladkor, kavo
Ajdovo kašo prepražimo (pražiti se začne takrat, ko začne pokati), da od sebe da pravo aromo. V kozici segrejemo smetano in mleko do vrelišča, vanjo damo prepraženo ajdo in pokrijemo s plastično foljo, da se vsebina infuzira.
Počakamo 10 minut, a ajdova kaša se ne sme skuhati. Vsebino nato precedimo. V posebni posodi zmešamo rumenjake in sladkor ter na koncu dodamo smetano z okusom ajde.
Za pasjonkin crème brûlée segrejemo sladko smetano. V posebno posodo damo rjavi sladkor, rumenjake ter polovico stroka vanilije in premešamo. Ko se smetana segreje, jo prelijemo čez rumenjake. Potem počakamo, da se vse skupaj nekoliko ohladi in dodamo še pire pasjonke.
Crème brûlée iz kave pripravimo podobno. Sladko smetano in dolgo kavo segrejemo v kozici do vretja. V drugi posodi zmešamo sladkor in rumenjake ter na koncu dodamo smetano s kavo.
Vse tri tekočine damo počivat v hladilnik za 30 minut. Ker se vsebine ločijo jih je potrebno pred vlivanjem dobro premešati.
Za piko na i pa zgornji del s prenosnim gorilnikom stopimo.