Slovenska malca je razdeljena na malco za prave dece in malco za prave dame in je del menija 2. sezone Gostilne pri šefu (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za pripravo slovenske malce potrebujemo: svinjsko ribico, svinjsko potrebuševino, bel poper, sol, vadouvan masalo, svinjsko mrežico, sojino omako, med, drobnjak, peteršilj, pehtran, sladko smetano, toast, jajca, šalotko, česen, slanino, rdeče korenje, zeleno korenje, zelena, por, timijan in lovor.
Malca za prave dame pripravimo tako, da svinjsko ribico začinimo z belim poprom, soljo in vadouvan masala (indijska mešanica začimb- fermentiranih karijevih listov, koromača, kurkume, janeža, česna, šalotke). Svinjsko ribico na tesno zavijemo v svinjsko mrežico, tako da dobimo enakomerno debelo svinjsko ribico. Zavijemo jo še v plastično folijo, nato pa damo v plastično vrečko, ki jo vakuumsko zapremo.
Malca za prave dece pa uporabimo svinjsko potrebuševino. Tako kot pri ribici jo začinimo z belim poprom, soljo in vadouvan masalo. Na koncu pa zavakumiramo.
Ker se meso kuha v tehniki sous-vide, kar pomeni kuhanje na nizki temperaturi v vakuumu potrebujemo napravo za takšno kuhanje. Potrebuševino kuhamo 20 ur na 72°C, svinjsko ribico pa kuhamo zgolj 20 minut, saj jo potem pečemo. Ko vinjsko ribico damo iz vode jo moramo ohladiti. Nato jo damo v pekač in pečemo cca 20 minut na 220°C.
Omako teriyaki, ki je enotna za obe različici pripravimo iz sojine omake in medu v enakem razmerju.
Kruhov narastek z zelišči, ki je priloga za dame pripravimo tako da v mikserju zmiksamo drobnjak, peteršilj, pehtran in sladko smetano. V zmes rahlo vmešamo še sneg in sredico toasta narezanega na 1x1cm, damo v posodice in spečemo.
Priloga da dece pa se pripravi tako, da prepražimo na fino narezano šalotko, česen in slanino. V zmes rahlo vmešamo še sneg in sredico toasta narezanega na 1x1cm, damo v posodice in spečemo.
Priloga, ki pa je enaka za obe različici je kuhana jušna zelenjava.
V posodi skuhamo rdeče korenje, zeleno korenje, zelena, por, timijan in lovor. Zelenjava mora biti tukaj skuhana skozi. Šitake gobe popečemo v ponvici z malo maščobe, solimo ter popramo.
Ko je potrebuševina skuhana odstranimo maščobo in jo popečemo na ponvici.