Anže Oblak je eden od tekmovalcev 3. sezone šova Gostilna išče šefa (2014). Star je 25 let, prihaja iz Kranja, po poklicu pa je kuhar. Vse ostale tekmovalce pa lahko najdete tukaj (Tekmovalci šova Gostilna išče šefa 3. sezona (2014) – Matevž, Damjan, Anže Š., Valerio, Anže O., Marko, Edi, Nataša, Tina, Špela, Pia in Polonca).
Facebook stran: Anže Oblak Gostilna išče šefa
Kuhanje je »začutil« ob kolegici Nataši, ki je bila njegova učiteljica v mladosti. »S kuhanjem služim denar za preživetje in v njem uživam. Preprosto je preveč idej, da bi opustil to dogajanje, ki me odpelje v popolnoma drug svet.« Pravi še, da nekaj izkušenj že ima, a je še veliko stvari, ki se jih lahko nauči.
Anže Oblak se predstavi: V življenju sem doživel skoraj vse, tako lepe kot slabe trenutke, in prav vsi so me izoblikovali in pripeljali do točke, na kateri sem danes. Mogoče je bila moja prva praksa ena lepših izkušenj, za slabe pa v mojem srcu ni prostora. Po delu v kuhinji se rad sprostim z rolanjem ali si ogledam kakšen dokumentarec na televiziji, film … V življenju so mi pomembni prijatelji in punca. Imen ne bom navajal, kajti sami prav do dobro vedo, kdo so, in da sem jim hvaležen za vse.
Najljubša hrana in pijača: golaž s kruhovimi cmoki in ena priljubljenih gaziranih pijač
Tvoja specialiteta: Suffle kozjega sira z medovim mussom in belimi tartufi. Težko je opisati jed, kajti že ime pove, da je sladica naravnost čudovita in nevsakdanja.
Kdaj in zakaj si začutil ljubezen do kuhanja?
Nad kuhanjem me je navdušila kolegica Nataša, ki je bila moja šefica in pa učiteljica v mladosti. Ljubezen do kuhinje pa sem začutil na svoji prvi praksi.
Kaj ti pomeni kuhanje?
Kuhanje je način mojega življenja. S kuhanjem zaslužim denar za preživetje in v njem uživam. Preprosto imam preveč idej, da bi opustil to dogajanje, ki me odpelje v popolnoma drug svet.
Spomni se najbolj smešnega, dramatičnega ali nenavadnega dogodka, ki se ti je pripetil med kuhanjem.
Ammm … Naslanjanje na plin, ki se je seveda prižgal, moja uniforma pa je zagorela. Neumne napake, ki se dogajajo v kuhinji, od narobe prebranih naročil do napačnih začimb v hrani, ki lahko povzročijo resne težave.
Kakšne izkušnje z gostinstvom imaš?
Moja prva služba je bila v gostilni Krištof, kjer sem začel svojo delovno prakso. Nekaj izkušenj imam, vseeno pa mislim, da to še ni dovolj in da je še preveč stvari, ki se jih lahko še naučim.
Zakaj bi prav ti moral postati zmagovalec šova?
Zakaj pa ne. 🙂 Nimam nikakršnih prednosti, ki bi me pripeljale do zmage,