Matevž Volk je eden od tekmovalcev 3. sezone šova Gostilna išče šefa (2014). Star je 29 let, prihaja iz Šempetra pri Gorici, po poklicu pa je slaščičar, živilski tehnik. Vse ostale tekmovalce pa lahko najdete tukaj (Tekmovalci šova Gostilna išče šefa 3. sezona (2014) – Matevž, Damjan, Anže Š., Valerio, Anže O., Marko, Edi, Nataša, Tina, Špela, Pia in Polonca).
Facebook stran: Matevž Volk Gostilna išče šefa
Ker je od nekdaj rad raziskoval, je po spletu okoliščin pristal v vlogi kuharskega pomočnika. Delo ga je popolnoma prevzelo in postalo del njegovega življenja. »Želim osvojiti še več znanja in novih kuharskih tehnik, zato sem se prijavil v šov Gostilna išče šefa. Verjamem, da bom ob mentorstvu šefa Bineta stopil še stopničko višje.«
Matevž Volk se predstavi: Kot Primorec sem se rodil v Šempetru pri Gorici, kjer tudi stanujem. Tukaj sem obiskoval osnovno šolo in se nato odločil za študij slaščičarstva, ki sem ga tudi uspešno končal. Ker me je želja po novem znanju gnala naprej, sem se vpisal in dokončal šolo za živilskega tehnika. Ker sem rad raziskoval nove stvari, sem po spletu okoliščin pričel z delom preko študenta kot kuharski pomočnik. Delo v kuhinji, možnost ustvarjanja, kreativnega in zanimivega dela me je popolnoma prevzela. Žal pa po preteku dijaškega statusa zaradi več okoliščin tam niso zaposlovali, tako sem se odločil, da se preizkusim tudi kot natakar. Dve leti sem potreboval, da se ponovno vrnem v kuhinjo, ki je od takrat postala moje življenje. V želji po novem znanju in izkušnjah sem se zaposlil v šolski menzi, da se preizkusim kuhati tudi za množico ljudi. Nato se je zgodil velik preskok v mojem življenju in kuharski karieri. Kot vajenec sem dobil priložnost, da sem pričel delati v večji furlanski restavraciji. Tam sem osvojil veliko znanja in novih tehnik kuhanja, ki so spremenile moj pogled na kulinariko. Želim osvojiti še več znanja in zato sem se tudi prijavil v Gostilno išče šefa, saj verjamem, da bom ob mentorstvu chefa Bineta Volčiča stopil še stopničko višje.
Najljubša hrana in pijača: polnjene paprike s pirejem in bezgov sok
Tvoja specialiteta: Ravioli, polnjeni z ragujem iz košute in mladim sirom, prelitim z omako iz belih tartufov ter redukcijo iz domačega terana. Jed, postreženo v globokem krožniku, okusimo z žlico.
Kdaj in zakaj si začutil ljubezen do kuhanja?
Že kot otrok sem vedno rad kuhal in pomagal mami. Sicer mi je ljubezen do kuhanja podaril moj dedek, ki je imel res neverjetni smisel za kuho.
Kaj ti pomeni kuhanje?
Kuhanje mi pomeni ustvarjalnost in ljubezen.
Spomni se najbolj smešnega, dramatičnega ali nenavadnega dogodka, ki se ti je pripetil med kuhanjem.
Po postrežbi jedi v menzi me je pičila osa na lice. Reakcije otrok so bile res zabavne.
Kakšne izkušnje z gostinstvom imaš?
Delo v menzi, delo kot natakar, delo v restavracijah ter slaščičarni.
Zakaj bi prav ti moral postati zmagovalec šova?
Sem dinamičen, natančen in timski delavec z veliko idejami in željo po novem znanju. Želim si novo izkušnjo v življenju in postati zmagovalec šova bi lahko pomenil prelomnico v mojem življenju.