Nataša Gorenc je ena od tekmovalk 3. sezone šova Gostilna išče šefa (2014). Stara je 31 let, prihaja iz Ljubljane, po poklicu pa je gostinski tehnik. Vse ostale tekmovalce pa lahko najdete tukaj (Tekmovalci šova Gostilna išče šefa 3. sezona (2014) – Matevž, Damjan, Anže Š., Valerio, Anže O., Marko, Edi, Nataša, Tina, Špela, Pia in Polonca).
Facebook stran: Nataša Gorenc Gostilna išče šefa
Kuhala je že v osnovni šoli. Pravi, da so bili začetki težki in je marsikaj končalo v smeteh, danes pa je kuhanje njena ljubezen. Nataša meni, da je iz pravega testa za zmagovalko šova: »Sem delovna in zagnana. Hitro se učim in vsaka nova naloga mi pomeni izziv. Ker upam in zaupam.«
Nataša Gorenc se predstavi: Rojena sem v Ljubljani, vendar sem veliko časa preživela tudi na kmetih pri sorodnikih. Že kot otrok sem začela odkrivati ‘sladko’ življenje. Osnovna šola mi je ostala v spominu predvsem po tem, da smo bili zadnja generacija pionirjev. Za srednjo gostinsko šolo sem se odločila, ker sem imela takrat predstavo, kako je to ‘luštna’ služba. Delaš za točilnim pultom in spoznavaš nove ljudi. Kmalu sem spoznala, da je še veliko več. Zahvaljujoč sestri sem videla kar nekaj koncertov. Najbolj so mi ostali v spominu AC/DC v Beogradu. Po končani srednji šoli je bila nekako logična izbira še višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled. Diplomirala sicer nisem, smo pa naredili veliko zanimivih projektnih nalog. Naša je bila ‘večerja v temi’, kjer sem bila tudi vodja projekta. Pri mojih odločitvah me je vseskozi podpirala družina. Moja prva resna služba je bila v eni od ljubljanskih gostiln, kjer sem bila zaposlena kot kuharica. Sicer smo veliko delali, a se tudi veliko smejali. Večkrat sem bila dežurni klovn. Ja, smisla za humor mi res ni nikoli manjkalo.
Najljubša hrana in pijača: sladice, kava
Tvoja specialiteta: domač kruh z zelišči, skutni štruklji (sladki ali slani), njoki, jota s kislo repo ali zeljem, razne sladke pite
Kdaj in zakaj si začutila ljubezen do kuhanja?
Kuhati sem začela že v osnovni šoli, s pripravo kosil za starše. Spomnim se, da so bili začetki dokaj težki in je marsikaj končalo tudi v smeteh.
Kaj ti pomeni kuhanje?
Rada kuham, ustvarjam … Lepo je, ko so gostje zadovoljni s tvojo hrano.
Spomni se najbolj smešnega, dramatičnega ali nenavadnega dogodka, ki se ti je pripetil med kuhanjem.
Marsikaj smešnega se je že zgodilo. Nekoč mi je sodelavka razlagala, da z eno roko ne moreš streti jajca. Ko mi je to hotela še pokazati, je njeno jajce počilo in se razletelo po vsej kuhinji. Meni so tekle solze smeha in sem se sesedla v kot, ona pa me je vsa panična prosila, naj ji pridem pomagat počistit, preden se vse zasuši.
Kakšne izkušnje z gostinstvom imaš?
Poleg obveznih praks, ki smo jih opravljali v sklopu izobraževanja, je bila moja prva služba v takratnem FullŠponu. Večinski gostje so bili dijaki in študenti, opravljala pa sem delo natakarice. Delala sem še v dveh drugih ljubljanskih gostilnah.
Zakaj bi prav ti morala postati zmagovalka šova?
Sem delovna in zagnana. Hitro se učim in vsaka nova naloga mi pomeni izziv. Ker upam in zaupam.