Hood Burger, ki ga vodita Til Pleterski in Klemen Ptičak letos praznuje tretjo obletnico obstoja. Da bo ta nekoliko drugačna sta se odločila za dobrodelni projekt, ki bi vključeval kulinariko in dobrodelnost ter obenem povezoval ljudi. Tako sta k ustvarjanju burgerja pritegnila priznanega chefa Karima Merdjadija in nastal je The Von Duck burger (prebere se fon dak burger).
Burger je bil ustvarjen z željo gostom ponuditi možnost, da poizkusijo burger, ki sodi v nivo visoke kulinarike, a po vsakomur dostopni ceni. Torej The Von Duck burger je burger, ki bi ga lahko zasledili v restavraciji višjega cenovnega razreda.
Kakšna je torej sestava The Von Duck burgerja?
The Von Duck burger je sestavljen iz Hood Burger bombice in govejega polpeta, ki so ga gostje že navajeni. Bombica je namazana s tartufovim maslom, na goveji polpet pa je dodan račji foie gras (ena od specialitet francoske kuhinje). Pod polpet pa je dodana še sladko-kisla čebula. Cena za The Von Duck burger je 7.5€, na voljo pa bo zgolj na lokaciji Vič (ne bo na Odprti kuhni ali Pivo & Burger festu).
Dobrodelni del projekta, ki bo trajal od danes 14.10.2015 pa do 4.11.2015 je, da bo Hood Burger od vsakega prodanega The Von Duck burgerja 1€ namenil Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, ki zbira sredstva za prenovo intenzivnega oddelka ljubljanske porodnišnice in za nakup novih zdravstvenih aparatur.