FerFud DVE tovornjaček je prejšnji teden na ljubljanski tržnici začel letošnjo turnejo po Sloveniji. Predstavili sta se tudi dve novi FerFud chefinji 2016, Polona Lopert in Martina Zamuda, ki bosta ob pomoči lanskoletnega chefa Mitje Horvata ter mentorjev ponudili fine grižljaje.
Polona in Martina sta kot prve štiri jedi pripravili Dvëdöle, dödöle s šparglji, šampinjoni in parmezanovim hrustljavčkom, Ratačufte, mesne kroglice z ratatuj zelenjavo in prepečencem bagete, Dieseltoast, prekmurski sendvič z govedino, bučnim oljem in zelenjavo ter Štrudlkejk iz osvežilnih jabolk s piškoti in mascarponom.
Pri ceni je letos nekaj sprememb
V primerjavi z lanskim letom sta pri plačilu in ceni dve spremembi. Fine grižljaje, ki jih bo moč poskusiti v sklopu FerFud DVE bo še vedno možno plačati z objavo na Facebooku in Twitterju, a največ 10x. Plačilo pa je možno tudi po fer ceni, ki je enaka prodajni vrednosti njenih sestavin v trgovini Hofer. Fer ceni pa bodo obiskovalci lahko dodali tudi fer znesek, glede na to, koliko se jim bodo zdeli resnično vredni fini grižljaji, s tem pa bodo prispevali v dobrodelne namene. Projekt FerFud DVE bo namreč vse donacije namenil projektu Botrstvo v Sloveniji za pomoč otrokom in mladostnikom iz družin v stiski.
Kje lahko najdem FerFud DVE tovornjaček?
Lokacije bodo sproti objavljene na spletni strani ferfud.si.