EGO Quark je nov produkt Ljubljanskih mlekarn, ki je narejen na osnovi skute, zaradi visoke vsebnosti naravnih beljakovin pa poskrbi za hitrejšo regeneracijo mišic po vadbi in je tako zelo primeren za aktivne ljudi.
Predsednik uprave Ljubljanskih mlekarn, Tomaž Žnidarič je navdušenje nad novim izdelkom ob plasiranju na trg predstavil takole: »Ključ do uspeha je v tem, da ves čas razvijaš nove, odlične izdelke in z Ego Quarkom smo vsem aktivnim ponudili resnično edinstven mlečni izdelek.«
EGO Quark je na voljo v treh okusih in sicer naravni ter z okusoma jagode in marelice. Prvi je na voljo v 250g pakiranju, druga dva pa v 150g.
*Ego Quark naravni na 100 g vsebuje 60 kcal, 0.1 g maščobe, od tega 0.07 g nasičene maščobe, 4.5 g ogljikovih hidratov, od tega 4.5 g sladkorja, 10 g beljakovin, 0.1 g soli ter <0.1 g laktoze
Dr. Bojan Knap je poudaril pomen beljakovin kot nepogrešljivega dela uravnotežene prehrane: »Beljakovine so osnovni gradniki našega telesa in niso pomembne samo za ohranjanje mišične mase, ampak tudi za naše zdravje in počutje.« Po športni aktivnosti pa jih telo za hitrejšo regeneracijo rabi nekoliko več. Iztok Čop pa je dodal: »V svoji športni karieri sem imel pogosto težave, da po treningu nisem mogel pojesti toliko, kot bi moral. Najtežje je po treningu jesti na primer meso, zato so bili mlečni izdelki vedno dobra izbira.«