Zgodba o slovenskem hmelju in pivu je delavnica, ki se bo danes, 16.5.2017 ob 17.00 odvila v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani v sklopu 36. kongresu evropskih pivovarjev, ki od 14. do 18.5.2017 poteka v Cankarjevem domu. Kongres je primerno namenjen strokovni javnosti, delavnica, pa je namenjena vsem.
Prvič v zgodovini kongresov evropskih pivovarjev so v sklopu le tega načrtuje poseben dogodek namenjen domačim ljubiteljem piva in laični javnosti. Na delavnici se bo predstavilo šest predavateljev, ki bodo predstavili ključne informacije o nastajanju, recepturah, okusih, o domačem trgu, o zdravju in pokušanju piva.
Vstopnico lahko kupite na blagajni Cankarjevega doma ali na njihovi spletni strani. Cena ene je 10€ in vključuje darilo ter degustacijo piva.
Seznam predavanj:
* Zakaj je slovenski hmelj svetovno poznan?
Dr. Andreja Čerenak, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Slovenija
* Različni načini uporabe hmelja v proizvodnji piva
Dr. Iztok Jože Košir, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Slovenija
* Tradicija vs. trendi, pogled največjega slovenskega pivovarja
Jernej Smolnikar, glavni tehnolog, Pivovarna Laško Union, Slovenija
* Sprehod skozi slovenske pivovarne, piva in trende
Andrej Colarič in Davor Mišmaš, strokovnjaka za pivo, Pivopis
* Pivo in zdravje – zmerno uživanje piva kot del zdravega načina življenja
Dr. Lovro Stanovnik, profesor farmakologije v pokoju
* Profili okusov v slovenskih hmeljih in najboljše senzorične prakse
Boris Gadzov, FlavorActiV Limited, Velika Britanija