2. sezona serije Restaurants on the Edge, ki je kot Netflix Original serija luč sveta ugledala 8.5.2020, je še posebej zanimiva, saj 1. epizoda predstavlja Slovenijo ter zgodbo o prenovi restavracije Žmauc v Ljubljani (Rimska cesta 21). Epizoda serije Restaurants on the Edge pa predstavi še nekatere druge zanimivosti Slovenije.
Žmauc, Ljubljana, Slovenija – 2. sezona Restaurants on the Edge
Serija Restaurants on the Edge je nekaj podobnega kot Kitchen Nightmares od Gordana Ramseya v sklopu katere Dennis Prescott, Nick Liberato in Karin Bohn potujejo po svetu in poskušajo pomagati restavracijam, ki so v škripcih. Med sedmimi epizodami 2. sezone serije Restaurants on the Edge, pa se je znašla tudi Slovenija.
Napovednik 2. sezone serije Restaurants on the Edge
Bine Volčič s polhi v gozdu, med na Bledu, Predjamski grad in Goče
Ko želijo ustvarjalci kulinaričnih serij povedati kaj res zanimivega o Sloveniji, se skoraj zagotovo ne izognejo polu (dormouse) ter dejstvu, da jih v Sloveniji lovimo in nekateri tudi jedo. Bine Volčič, ki ga poznamo kot kuharskega mojstra bistroja Monstera, ter enega od žirantov v MasterChef Slovenija, je Dennisu Prescottu v gozdu pripravil polha s poletno začinjeno z zelišči.
Karin Bohn obišče Predjamski grad, Nick Liberato pa se odpravi v Goče, kjer raziskuje oranžna vina. V epizodi se pojavita tudi Metelkova ter hostel Celica, skrivnosti čebel in medu raziskujejo na Bledu, Kralov med. Jedi pa so preizkušali tudi na Odprti kuhni v Ljubljani.
2. sezona serije Restaurants on the Edge je na voljo TUKAJ.