Teden restavracij oktober 2021 (jesen), ki se bo odvil med 8. in 17. oktobrom 2021, bo ponudil jedi 98 sodelujočih restavracij. Rezervacije za jesenski Teden restavracij 2021 bodo začeli sprejemati v ponedeljek, 27. septembra 2021. Slovenija trenutno nosi tudi naziv Evropska gastronomska regija 2021 (ERG 2021).
Teden restavracij 2021 jesen / cena in dodatek na kakovost
Vsaka restavracija, ki sodeluje v sklopu jesenskega Tedna restavracij 2021 bo pripravila enega ali več menijev z najmanj tremi hodi in po enotni ceni. Osnovna cena menija ostaja enaka od leta 2019 in to je 19€. Najboljšim restavracijam pa so dodali dodatek na kakovost, ki ga ocenjujejo s srčki. Restavracije z dvema srčkoma ceno dvignejo za 2€ in je cena menija tako 21€. Restavracije s 3 in 4 srčki pa za 6€ in je cena menija tako 25€.
Organizatorji Tedna restavracij 2021 pojasnjujejo, da so se za dodatek na kakovost odločili, ker na tak način spodbujajo obisk v restavracijah z enim srčkom in oceno Nasmeh. Na tak način razbremenjujejo gnečo pri rezervacijah v najbolj zaželenih restavracijah in odpravlja uravnilovko pri gostinskih cenah.
Celotno ponudbo menijev in navodila z rezervacijami miz v sklopu Tedna restavracij 2021 jesen lahko najdete TUKAJ.
Kaj pa plačilo s turističnim bonom 2021 / BON21?
V nekaterih restavracijah, ki sodelujejo v sklopu Tedna restavracij 2021 jesen bo možno plačati tudi s turističnim bonom 2021 (BON21). Organizatorji TR vseh podrobnosti plačila s turističnim bonom še niso objavili. Napovedali so le, “da bo možno za obisk številnih izmed njih koristiti tudi turistične bone BON21”. Podrobnejša navodila pa bodo objavili kasneje.
Novosti v sklopu Tedna restavracij 2021 jesen
Tedna restavracij 2021 jesen bo postregel z dvema novostma. Sodelovali bosta tudi Hiša Denk in Gostilna Repovž, a na drugi lokaciji, kot pop up restavraciji. Hiša Denk bo svoje jedi ponujala čez cesto. Tako bo Bistro Marco za 10 dni ponuja zgolj menije Hiše Denk chefa Gregorja Vračka v sklopu Tedna restavracij 2021 jesen. Gostilna Repovž je trenutno zaprta zaradi renovacije. Zato bodo pop up gostilno postavili na vinogradniškem posestvu Domaine Slapšak na Dolenjskem (Telče 5 a, Tržišče). Družinsko posestvo Slapšak je znano po odličnih peninah, pridelanih po tradicionalni, šampanjski metodi.
Prvič na Tednu restavracij
- Mama Marija, Kranjska Gora
- Gostišče Tolc, Spodnja Sorica
- Hiša Polonka, Kobarid
- Kogo, Koper
- Njami sushi, Maribor
- Restavracija Robin, Ljubljana