Turizem Ljubljana je kot zaključek letošnjega projekta Gourmet Ljubljana, ki je potekal v novembru, predstavil revijo Gourmet Ljubljana. Revija Gourmet Ljubljana ni klasična predstavitvena revija z recepti, temveč revija, ki na 120 straneh odražajo kulinarično srce in dušo Ljubljane.
Ljubljana se pridružuje metropolam z revijami v celoti posvečenimi gastronomski ponudbi mesta
Revija Gourmet Ljubljana je namenjena meščankam in meščanom ter domačim in tujim obiskovalcem. Spodbuja jih k raziskovanju, doživljanju in okušanju kulinaričnega utripa Ljubljane.
mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljane je o razlogih za nastanek tovrstne revije povedala:
Ljubljana ima toliko zgodb, dogajanja, raznolikosti, izjemnih chefov in kulinaričnih navdušencev, ki so preprosto morali dobiti svoje mesto tudi v takšnem mediju, ki bo trajal za vedno. V formatu, ki je bolj pristen, čuten, pa tudi nekoliko nostalgičen, da si ga lahko podarjamo kot pozornost in darilo. Verjamemo, da bodo Ljubljančanke in Ljubljančani ob prebiranju revije začutili ponos. Želimo si, da se skupaj z domačimi in tujimi obiskovalci podajo na sprehod po svojem mestu in odkrijejo marsikatero zanimivost, ki je doslej še niso poznali.
Revijo je ustvarjala ekipa, ki jo veže ljubezen do gastronomije
Ekipi Turizma Ljubljana se je pri ustvarjanju pridružilo še precej priznanih domačih avtorjev. Vse pa druži ljubezen do gastronomije. Med avtorji so tako med drugim tudi: Valentina Smej Novak, Boštjan Napotnik, Kaja Sajovic in prof. Janez Bogataj. Za oblikovanje revije Gourmet Ljubljana je poskrbela Sanja Radaković, za fotografije pa Suzan Gabrijan. Revija je trenutno na voljo v slovenskem jeziku, kasneje se bo pridružila še angleška različica. Kupiti jo je moč v TIC-u Ljubljana, na bencinskih servisih Petrol ter na spletni strani visitljubljana.com. Cena revije je 6.90€.
Od bureka do letečih žgancev
Pri Turizmu Ljubljana bodo revijo Gourmet Ljubljana predstavili enkrat letno, kot zaključek November Gourmet Ljubljana. Prva regija Gourmet Ljubljana Ljubljano v uvodniku predstavi takole »Ljubljana je slastna eksplozija okusov, vonjav, tekstur, zvokov in podob. Okusite jo!« Kulinarične zgodbe in doživetja, ki so jih pokrili v tokratni reviji gredo od zimzelenega bureka in anti-hangover sendviča do letečih žgancev in prefinjenih sladic. Pogledali so na Grajski vinograd in na priljubljene pohodniške vzpetine. Za lažje odkrivanje gastronomije v Ljubljani so na koncu revije zbrani vsi ponudniki, ki nosijo znak Ljubljanska kakovost.
Foto: Turizem Ljubljana / Marko Delbello Ocepek