Umetnost krašenja kruha je nova knjiga mojstrice drožopeke Anite Šumer. Ta knjiga je nekoliko posebna, saj je namenjena prav vsem, ki radi pečejo kruh. Tako tistim, ki pečejo z drožmi, kot tistim, ki pečejo s kvasom. Tehnike krašenja in zavijanja so namreč primerne za vse vrste in oblike kruha.
Umetnost krašenja kruha by Anita Šumer s petimi tehnikami krašenja kruha
Knjiga Umetnost krašenja kruha je tretja knjiga Anite Šumer. S prvima dvema je sprožila val drožomanije po svetu, tokrat pa se je osredotočila na umetniški vidik ustvarjanja kruha. Ali kot sama pravi: »Če sta prvi dve knjigi dali vsebino, tretja knjiga daje obliko.« V knjigi tako predstavlja pet tehnik krašenja kruha: šabloniranje, slikanje na testo, uporabo posipov, zarezovanje in lepotičenje s testenimi okraski in posušenim cvetjem.
Knjiga polna fotografij in videov s prikazom postopkov krašenja kruha
V knjigi Umetnost krašenja kruha je polna fotografij, ki sta jih ustvarila fotograf Nik Jarh in stilistka Barbara Remec, za zaokroženo celoto pa je poskrbela umetniška direktorica Petja Montañez. Da pa stvari ne bodo pretežke za tiste, ki se prvič srečujejo s tehnikami krašenja kruha, so pripravili tudi videe. Ti so dostopni prek QR kod, ki so poleg opisanih tehnik. Skupaj je na voljo 20 videov.