Argeta Exclusive à la Igor Jagodic je nova pašteta, ki se pridružuje preostalim inovacijam v sklopu linije Argeta Exclusive. Ta namreč že 13 let v sodelovanju s chefi iz regije ponuja atraktivne kulinarične okuse. Igor Jagodic je pripravil srnino pašteto z malino in črnim orehom ter tako eno od prepoznavnih jedi iz restavracije Strelec prenesel v obliko namaza Argeta Exclusive.
Argeta Exclusive à la Igor Jagodic je srnina pašteta z malino in črnim orehom
Argeta Exclusive je premium linija blagovne znamke Argeta, ki je v zadnjih 13 letih ponudila kulinarične kreacije devetih regijskih chefov, povsem nov pa je Igor Jagodic. Njegovo ime so skrivali vse do včerajšnje predstavitve na dogodku, ki se je odvil na Ljubljanskem gradu. Igor Jagodic se je tako kot deseti chef pridružil imenom, kot so Tomaž Kavčič, Alessandro Gavagno, Teo Fernetich, Janez Bratovž, Luka Košir, Nikola Tadijanović, Gregor in David Vračko ter Nina Čarman.
Igor Jagodic je z restavracijo Strelec od letos nosilec Michelinove zvezdice
letošnji chef Argeta Exclusive sledi preciznosti in navdihu francoske kuhinje. Odlikujejo pa ga natančnost, skromnost in skrivnostnost. Tako so tudi na predstavitvenem dogodku šele tik pred koncem razkrili identiteto chefa Argeta Exclusive 2022. Igor Jagodic je z restavracijo Strelec od letos tudi eden od nosilcev Michelinove zvezdice v Sloveniji. Pašteta, ki jo je ustvaril za linijo Argeta Exclusivepa, je kombinacija nežne srnine paštete s svežimi malinami in prav posebno specialiteto, črnim orehom.
Iz teh sestavin je pripravljena tudi ena najbolj odmevnih jedi, ki so jih postregli v Strelcu. Ob predstavitvi je Jagodic povedal:
Moje ustvarjanje se vedno začne z dobrim razmislekom, iz katerih sezonskih sestavin pripraviti jedi, kako jih obdelati in uporabiti na raznolike načine. Ne stremim le k temu, da bo jed okusna in bo lepa za videti, ampak tudi k temu, da bom porabil čim več delov posamezne surovine, saj želim zavreči čim manj živil.
Nisem hotel iskati novih okusov, želel sem nekaj, kar bo najbolje predstavilo mene in restavracijo Strelec. In jed, ki je postala že skoraj simbol restavracije, je bila moja prva izbira.
Enzo Smrekar, podpredsednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo ter idejni oče Argete Exclusive pa je dodal:
V ekipi Argete neprestano razmišljamo, snujemo, se pogovarjamo in ustvarjamo, med drugim tudi vsako leto nov okus v konceptu Argeta Exclusive. Vedno nas vodi misel na najboljše za naše potrošnike. Atraktiven okus, vrhunske sestavine in recept zvenečega kuharskega imena. Ko smo se dogovarjali s chefom Igorjem Jagodicem še nismo vedeli, da bo letošnji prejemnik Michelinove zvezdice, kar dokazuje, da smo pri svojem delu res temeljiti.
Argeta Exclusive à la Igor Jagodic bo na voljo v omejeni seriji
Pašteta Argeta Exclusive à la Igor Jagodic bo na prodajnih policah na voljo od 2. novembra 2022. Paštete Argeta Exclusive so narejene v omejenih serijah. Tudi pri tej, ki nosi podpis Igorja Jagodica, ne bo nič drugače. Kot so pojasnili pri Argeti, bodo naredili okoli 50.000 primerkov paštete Argeta Exclusive à la Igor Jagodic.