Sašo Šketa je izdal svojo šesto kuharsko knjigo, ki nosi naslov Evo ti kosilo. Ta se med drugim pridružuje lani izdani veganski kuharici Repa in krompir ter kuharici z enostavnimi recepti Dobra hitra hrana. Evo ti kosilo pa, tako kot pove že naslov, prinaša recepte za hitra kosila in tudi tista kosila, ki jim lahko namenimo nekoliko več časa za pripravo jedi.
Evo ti kosilo by Sašo Šketa
Jedi je Sašo Šketa v kuharski knjigi Evo ti kosilo razdelil na tri sklope: hitra kosila za med tednom, ideje za sobotna druženja in nedeljska kosila, ko imamo več časa. 140 strani sta Sašo in žena Neža opremila s fotografijami, ki so nastale v njunem novem kulinaričnem studiu. V tem pripravljata različne kulinarično obarvane vsebine, razvijata recepte, fotografira in stilizirata jedi. Spletna kuharska oddaja, ki jo pripravljata, pa tedensko doseže več deset tisoč ogledov.
V sklopu predstavitve nove kuharske knjige je Sašo Šketa razkril tudi zgodbo, ki se skriva za naslovom. Takole je pojasnil:
Naslov ima posebno zgodbo in je posvečen moji mami, ki me je navdušila za knjige. Kot najstnik sem bil precej izbirčen glede hrane, in ko sem se nekega dne zmrdoval nad kosilom, ki ga je mama skuhala po dolgem dnevu v službi, mi je vzela krožnik in predme zagnala kuharsko knjigo. Njenih besed ne bom nikoli pozabil. Rekla je: Evo ti kosilo. Skuhaj si ga sam.
Evo ti kosilo je že na prodaji v spletni in fizični trgovini Celjske Mohorjeve družbe.
Foto: Sašo Šketa