Georgie bistro je nova restavracija v Ljubljani, ki je vrata odprla 16.1.2023 na Čufarjevi ulici 5. Chef Gregor Jelnikar in njegova ekipa, ki so do nedavnega ustvarjali v bistroju Monstera, predstavljajo sodoben in prijeten ambient za sproščena druženja ob dobri hrani in pijači.
Bine Volčič je pred leti prepoznal talent Gregorja Jelnikarja in ga povabil k sodelovanju. Po letih mentorstva je Gregor v kuhinji Monstere prevzel glavno vlogo. Kvaliteto so prepoznali tudi pri Michelinovem vodniku, saj so jim podelili priporočilo vodnika. Zdaj pa se z novim konceptom seli v svoj bistro. Ta odraža njegovo kuharsko osebnost, saj ljubi preproste, a dobro premišljene okuse.
Gregor Jelnikar je ob odprtju Georgie bistroja povedal:
Zelo cenim svojo ekipo, s katero smo v Monsteri osvojili veliko priznanj, med drugim tudi omembo v Michelinovem vodniku. Tudi v novem Georgie bistroju stremimo k odličnosti. Tu ponujamo vse, kar je bilo dobrega v Monsteri in še veliko več. Za odprtje Georgie bistroja sem se odločil, ker čutim, da imam še ogromno potenciala in neuresničenih idej, ki bi jih rad delil z gosti. Čeprav kuham že deset let se počutim, kot da sem šele na začetku.
Kosila, večerje ali zgolj gurmanski prigrizki
Kot je izpostavil Gregor Jelnikar, Georgie bistro nudi več prostora za kulinariko, ki jo navdihujejo sezonske sestavine. Tako je moč uživati v bistrojskih kosilih, gurmanskih prigrizkih in degustacijskih večerjah. Ponudbo hrane dopolnjujejo slovenska ekološka vina in koktajli.
Delovni čas
Georgie bistro je odprt ob ponedeljkih od 12.00 do 17.00, od torka do sobote pa od 12.00 do 22.00. Rezervacije sprejemajo tudi na njihovi spletni strani.
Meni in cenik
Meni bo restavracija spreminjala sezonski dostopnosti sestavin. Ob odprtju Georgie bistroja pa je meni in cenik izgledal takole:
Mali krožniki
- Pašteta piščančjih jetrc (konopljina semena, marmelada rdeče čebule, domače vložnine, brioche) 7€
- Glazirana rdeča pesa (miso dresing, straciatella, umami drobljenec, marmelada radiča) 7€
- Ceviche dnevnega ulova (pire sladko kisle buče, mleko bučnih semenpaprika vložena rdeča čebula) 12€
- Mineštra (pečena zelenjava, gresovi cmočki, ocvrto korenje) 6€
- Testenine starega kruha (domača rikota, lešnikova krema, piščančja jetra pehtran, šalotkin gastrique) €14
- Repa „caccio e peppe“ (pena jamarja, sončnična semena, mešanica poprov) 11€
Veliki krožniki
- Polnjena piščančja prsa (n’duja, piščančja omaka, šampinjoni v belem vinu, pastinakov pire) €16
- Polnjeni šampinjoni (parmezanov bešamel, pire sladkega krompirja, cikorja, sušen paradižnik, čebulna omaka) 16€
- Zorjen hrbet krškopoljca (veloute belega fižola, kimchi ohrovta, brstični ohrovt, drobljenec krvavice) 21€
- Glazirana goveja lička (krompirjev pire, pečena zelenjava, demi glace) 18€
- Striploin steak (240g) (krompirjev pire, pečena zelenjava) 26€
Sladki krožniki
- Ajdova krema (medeni sladoled, koji ješprenj, redukcija kvasa, lešnikov krokant) 7€
- Cheesecake s parmezanom (drobljenec rjavega masla, sorbet kokosa in limete, pomarančna, marmelada) 7€
- Koruzni creme brulee (borovničev sorbet, karamelizirane kokice, limona) 6€