Linija Argeta Exclusive je v letu 2023 dobila svojo 13. različico, ki združuje okus fazana in artičoke. Pri Argeti so glavno vlogo pri razvoju nove Argete Exclusive prepustili najmlajšemu chefu z Michelinovo zvezdico v Sloveniji. Filip Matjaž, ki kulinarične mojstrovine pripravlja v restavraciji COV na slovenski obali, je tako ustvaril okus, ki združuje tradicionalne okuse z modernimi pristopi.
Argeta Exclusive à la Filip Matjaž z okusom fazana in artičoke
Filip Matjaž je o novi pašteti povedal, da je navdih zanjo našel v divji ptici, fazanu, ki ga navdušuje že od malih nog. Njen kompleksen okus pa je pospremil z lokalno istrsko sestavino, kraljico domačega vrta, nežno artičoko. Kakovost sestavin je ključnega pomena za Argeto Exclusive. Fazan, uporabljen v tej pašteti, prihaja iz skrbno izbranih virov, ki zagotavljajo trajnostno in odgovorno vzrejo. Artičoke so prav tako skrbno izbrane, da zagotovijo svežino in polnost okusa. Ta poudarek na kakovosti in izvoru sestavin je namreč osrednji del filozofije Argete Exclusive.
Enzo Smrekar, podpredsednik Skupine Atlantic Grupa za Delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo ter idejni oče Argete Exclusive, pa je lansiranje novega okusa pospremil z naslednjimi besedami:
Ne malo za malo ljudi, temveč veliko za veliko ljudi. Znova smo dokazali, da je Argeta Exclusive sodobna znamka, ki z demokratizacijo vrhunske kulinarike že vrsto let plete bogato kulinarično zgodbo. Chefe, s katerimi sodelujemo, izbiramo zaradi njihovega odnosa do gostov, hrane, sestavin in lokalnega okolja, ne zaradi njihovih nagrad. Michelinove zvezdice, ki so jih prejeli že skoraj vsi chefi, s katerimi smo v preteklosti soustvarjali linijo Argeta Exclusive, pa so le dodatna potrditev, da znamo dobro izbrati.
Premierna predstavitev novega Argeta Exclusive okusa
Da bi bila premierna predstavitev novega okusa Argeta Exclusive à la Filip Matjaž nekaj posebnega, je Filip v svoji restavraciji COB goste popeljal po atraktivni poti spoznavanja okusov, ki je segala izven okvirjev. Prav to kar pomeni COB, Cooking Outside the Box. Tako je ob lansiranju novega okusa Argeta Exclusive goste popeljal na kulinarično izkušnjo, kjer nič ni bilo tako, kot se je zdelo na prvi pogled. Popotovanje pa je hkrati predstavljalo Filipovo filozofijo in zgodbo za sestavinami, ki jih je izbral za svojo specialiteto.
Foto: Žiga Intihar