Roberto Linguanotto priznani slaščičar iz Trevisa, ki je zaslužen za izum legendarne sladice tiramisu, je umrl star 81 let. Linguanotto, poznan tudi kot “Loli”, je tiramisu ustvaril skupaj s kolegico Albo Campeol v 60-ih letih prejšnjega stoletja v restavraciji Le Beccherie. Ta ikonična sladica, ki združuje piškote namočene v kavi, mascarpone kremo, kakav in kanček likerja, je postala svetovni fenomen in simbol italijanske kulinarike.
Umrl je izumitelj tiramisuja, Roberto Linguanotto
Linguanottova slaščičarska kariera je bila zaznamovana z inovacijami in strastjo do slaščic, kar se odraža v njegovem najbolj znanem delu. To je seveda tiramisu. Njegova kreacija ni le sladica, ampak je postala kulturni simbol in nepogrešljiv del italijanske kulinarične dediščine. Tiramisu se je hitro razširil izven meja Italije in postal ena najbolj priljubljenih sladic na svetu.
Poleg tiramisuja je Linguanotto prispeval še mnogo drugih inovativnih receptov in tehnik, ki so vplivali na razvoj sodobne slaščičarske umetnosti. Njegova predanost in strast do ustvarjanja slaščic sta navdihnila številne slaščičarje po vsem svetu. Njegova delavnica v Trevisu je bila vedno polna življenja, kjer je Linguanotto z veseljem delil svoje znanje in veščine z mladimi slaščičarji. V svoji dolgoletni karieri je prejel številna priznanja in nagrade za svoje delo. To potrjuje njegov pomemben prispevek k svetu kulinarike.
Tako zdaj njegova zapuščina živi naprej v vsakem grižljaju tiramisuja, ki še vedno ostaja ena najbolj ljubljenih sladic po vsem svetu.