Pred nekaj dnevi je hiša prestižnih šampanjcev Krug v družbo Krug Ambassade sprejela Dvorec Zemono. Dvorcu Zemono, kjer Gostilno pri Lojzetu vodi priznani chef Tomaž Kavčič, je tako pripadla čast, da je postal prva in tudi edina lokacija Krug Ambassade v celotni Adriatic regiji.
Dvorec Zemono je prva Krug Ambassade lokacija v Adriatic regiji
Olivier Krug, direktor hiše Krug in predstavnik šeste generacije te legendarne družine je ob podelitvi naziva povedal:
Krug Ambassade so podaljšek naše hiše, so del družine, zato je sprejem novih članov, še posebej na novih trgih, za nas vedno zelo poseben in čustven trenutek. V svetovno mrežo Krug Ambassades se uvrstijo le tiste restavracije, hoteli in bari, ki svojim gostom nudijo nepozabne trenutke ob uživanju v vrhunskih kulinaričnih stvaritvah, ki jih spremlja kozarec šampanjca Krug. Chefi, ki postanejo naši ambasadorji, si z nami delijo vrednote mojstrstva in spoštovanja individualnega karakterja vsake sestavine.
Tomaž Kavčič pa je poudaril, da je Krugov 1996 Clos du Mesnil najboljši šampanjec, kar jih je pil v življenju. Sprejem v mrežo Krug Ambassade zanj in za ekipo Gostilne pri Lojzetu ter Dvorec Zemono predstavlja veliko čast. V bližnji prihodnosti jih čaka tudi Tomaževo prvo srečanje s Krug ambasadorji v Budimpešti. Cilj mreže Krug Ambassade pa ni samo povezovanje restavracij, barov in hotelov s hišo Krug, temveč tudi medsebojno povezovanje teh subjektov z namenom krepitve izmenjave idej, spodbujanja kreativnosti in ustvarjanja novih sodelovanj.
Poleg Tomaževe ljubezni do njihovih šampanjcev so v hiši Krug Tomaža Kavčiča za ambasadorja izbrali zaradi njegovega pomembnega prispevka v kulinaričnem svetu Slovenije. Hkrati pojasnjujejo, da je pionir na številnih področjih. Že pred četrt stoletja je uvajal slow food in v Slovenijo pripeljal organizacijo JRE (Jeunes Restaurateurs de Europe). Gostilna pri Lojzetu vsako leto osvoji Michelinovo zvezdico ter 4 kape na ocenjevanju kulinaričnega vodnika Gault & Millau. Na znameniti lestvici najboljših restavracij sveta La Liste je za leto 2023 prejela 92,5 točk. Tomaž je bil tudi prvi v nekdanji skupni državi, ki je ponudil šampanjce Krug svojim gostom. Tomaža pa s hišo Krug povezuje tudi dolga družinska tradicija. Tudi sam je že četrta generacija v Gostilni pri Lojzetu, ki se nahaja v dvorcu Zemono iz 17. stoletja v Vipavski dolini.
Hišo Krug je leta 1843 ustanovil Joseph Krug
Olivier Krug je poudaril, da pri njihovih šampanjcih ni hierarhije. Čeprav imajo različne cene, višja cena ne pomeni nujno višje kakovosti, temveč redkost. Hišo je leta 1843 ustanovil Joseph Krug s ciljem vsako leto ustvariti najboljše šampanjce, ne glede na letne klimatske razmere. Maison Krug je edina hiša šampanjcev, ki ponuja sedem šampanjcev enakih ravni kakovosti, pri čemer vsak predstavlja svojevrsten izraz narave.