Restavracija JAZ by Ana Roš in AS Botique hotel sta včeraj, 12.10.2023 doživela svojo premierno otvoritev. Knafljev prehod v centru Ljubljane, ki se sramežljivo skriva ob prometni Čopovi ulici, je zdaj bogatejši za butični hotel in restavracijo pod katero se podpisuje kuharska mojstrica Ana Roš. Prejemnica treh Michelinovih zvezdic v Hiši Franko.
Restavracija JAZ by Ana Roš
JAZ by Ana Roš ni fine dining restavracija, a hkrati ne bistro. Kot pojasnjujejo pri JAZ, bodo spodbujali, da gostje krožnike in hrano delijo med sabo in pri mizi ustvarijo občutek medsebojne ljubezni. Restavracija, ki v Ljubljani dopolnjuje pekarno Ana na Slovenski cesti, se nahaja v pritličju hotela AS Botique. Tako kot Hiša Franko, tudi JAZ by Ana Roš temelji na lokalno pridelani hrani in lokalnih okusih. Jedi so seveda bolj enostavne in sledijo sezoni. Med jedmi je zvezda Anina pašta. Pašto iz Aninega otroštva sestavlja šalša iz istrskega paradižnika, olivno olje Buža in fermentirana albuminska skuta iz planine Sleme.
Za časopis Delo je po včerajšnjem dogodku Ana Roš povedala:
Naš nivo razmišljanja z njo postavljamo na raven vsakodnevnega prehranjevanja, za vse tiste, ki si želijo pojesti za kosilo odličen sendvič ali dobro solato in za večerjo najboljši kos mesa, bučne njoke ali kobariške štruklje, vse, kot pripravljeno doma.
Restavracija JAZ by Ana Roš nadaljuje z ekipo in vodjo kuhinje Leonardom Fonseco iz pop-up restavracije Ana in Slon.
AS Botique hotel
Nov AS Botique hotel ima 30 sob, ki so jih zasnovali v biroju Ofis arhitekti. Vsaka soba je unikatna in posebna. Koncept notranje podobe Hotela AS in Jaz by Ana Roš predstavlja preplet historičnih stilov, mešanje high-end pohištva, vintage najdb s sodobnimi reinterpretacijami. AS Botique hotel so zgradili nad gostilno AS in tako temu delu Ljubljane ponudili posebno izkušnjo. Da je izkušnja za goste res posebna, pa si je v hotelsko sobo moč naročiti pekovske izdelke iz pekarne Ana.
Foto: Instagram JAZ in spletna stran AS Botique hotel