Barcaffè Gin Barrel Aged Coffee je prav posebna ekskluzivna premium kava, ki si zasluži tudi takšno predstavitev. Barcaffè je kavo namreč predstavil v prostorih Barcaffè Akademije na Kolinski v Ljubljani. Kava Barcaffè Gin Barrel Aged Coffee je nastala v sodelovanju s hrvaško destilarno Duh u boci, ki proizvaja večkrat nagrajen gin Old Pilot’s. Barcaffè kavo namreč stara v hrastovih sodih v katerih je bil prej gin.
Kava Barcaffè Gin Barrel Aged Coffee prinaša večplasten okus
Kava Barcaffè Gin Barrel Aged Coffee nastaja po metodi naravne aromatizacije kave. Posebna mešanica kavnih zrn je ročno vložena v hrastove sode, v katerih se je predhodno staral londonski suhi gin. Med večmesečnim staranjem v sodih kavna zrna vpijejo kompleksne arome bora, pomaranče in avtohtonih sredozemskih rastlin, ki so značilne za Old Pilot’s. To pa kavi daje edinstven značaj.
Ko je proces staranja končan, kavna zrna popražijo, da še bolj poudarijo pristen okus in aromo kave. Končni rezultat je izjemna gurmanska kava z bogatim in slojevitim okusom z notami čokolade, lešnika in karamele, okrepljena z aromo gina in globokim, zemeljskim značajem, ki izhaja iz hrastovih sodov, v katerih je zorel Old Pilot’s. Ker gre za prav posebno in omejeno serijo kave, bo ta pakirana v 250g pakiranjih in na voljo v izbranih HoReCa poslovalnicah.
Tihana Vujčić, direktorica marketinga na Barcaffè je ob predstavitvi nove kave povedala:
Ponosni smo na naše partnerstvo z blagovno znamko Old Pilot’s in ustvarjanje kave Barcaffè Gin Barrel Aged. Ta omejena izdaja odraža našo strast do izjemne kakovosti in pristnega lokalnega sodelovanja, ki je značilno za vsak korak procesa proizvodnje kave. Tudi s to inovacijo Barcaffè potrjuje, da gre vedno še korak dlje, da ljubiteljem kave ponudi nekaj novega in modernega. Verjamemo, da bo Barcaffè Gin Barrel Aged to zimo priljubljena.
Maja Šterk Primožič, vodja kategorije espresso na Barcaffè pa dodaja.
Na Barcaffèju stopili korak dlje tudi v ustvarjanju edinstvenih kavnih izkušenj, ki bodo obogatile ponudbo njihovih HoReCa partnerjev« in dodaja, da se »zavedajo, da je izjemna kakovost ključnega pomena pri tako poslovnih partnerjih kot potrošnikih, rezultat trdega dela pa je kava, ki združuje izrazito aromo in bogate okuse, ki na nepozabno kulinarično popotovanje popeljejo vsakega gosta kavarn.