Odprta kuhna 2024 bo 12. sezona kulinarične tržnice v Ljubljani na Pogačarjevem trgu. Letos bo svojo kulinarično ponudbo nudilo več kot 50 obedovalnic. Že takoj na začetku se bo predstavilo 6 novih. Tako kot v preteklih sezonah, se bo Odprta kuhna podala na gostovanje po Sloveniji. Tradicionalnim lokacijam, Novo mesto, Nova Gorica, Slovenj Gradec in Ptuj se ponovno pridružuje Kranj. 13. aprila 2024 pa prvič prihaja v Izolo.
Odprta kuhna 2024 Ljubljana ima znan datum začetka
Organizatorji Odprte kuhne so razkrili začetek 12. sezone. Prva Odprta kuhna 2024 bo na prvi pomladni petek, 22. marca 2024. V pomladnem delu sezone bo delovni čas Odprte kuhne od 10.00 do 21.00. Seveda kulinarična tržnica obratuje ob nedeževnih petkih med marcem in oktobrom. Bo pa nekaj sobot Odprta kuhna gostovala po Sloveniji.
Lior Kochavy, idejni vodja projekta Odprta kuhna je ob napovedi začetka nove sezone povedal:
Nova sezona Odprte kuhne zame, pa tudi za ekipo in obiskovalce, ne pomeni le uživanja v dobrih jedeh in pijači, ampak predvsem povratek sproščenih druženj v centru našega mesta. Glasen smeh prijateljev, ki se po službi dobijo na Pogačarjevem trgu, objemi ponudnikov, ko po nekaj mesecih ponovno začnejo pripravljati stojnice drug ob drugem, pari, ki si delijo sladice, igra otrok ob vodnjaku, zvedave gruče turistov … vse to je čar Odprte kuhne in tega se ne bomo nikdar naveličali.
Več kot 50 ponudnikov, že takoj na začetku 6 novosti
Že pred leti so pri Odprti kuhni uvedli zahtevo, da vsi ponudniki hrano in pijačo ponujajo v povratnih in/ali biorazgradljivi embalaži. Letos ne bo nič drugače. Se bo pa več kot 50 že poznanim ponudnikom pridružilo več novih. Takoj na začetku bo že 6 novosti, v celotni sezoni pa bo novosti 10.
Aftr bo peneča vina ostrige zamenjal s sezonskim menijem. Piccola se bo predstavil puhastimi piegatami in tiramisujem, novomeški Fungalist bo navduševal z naborom jedi na gobji osnovi. Gaudi&Naan bodo poskrbeli za obogatitev veganske ponudbe, mariborski LOU Bistro pa se bo pridružil s polnjenimi kruhki pita. Vrt Lili Novy Bistro pa bo po receptu kuharskega mojstra Mojmirja Šiftarja pripravljal soparjene štručke. Za Pristno japonsko kulinariko pa bo skrbela stojnica Matsuri.