Lokal Svetilnik, ki že leta predstavlja eno najbolj prepoznavnih točk v Izoli, je znova zaživel v povsem sveži podobi. Z novo zgodbo, ki jo pripoveduje skozi prenovljeno ime Cappuccino Svetilnik, bo ta lokacija ob obali znova postala priljubljeno zbirališče domačinov in turistov. Tokrat skozi vse leto. Vodenje kuhinje prevzema uveljavljen chef Mladen Perišić, ki s svojo sodobno interpretacijo istrskih jedi obljublja novo, pristno kulinarično izkušnjo.
Tomaž Milič, ustanovitelj skupine Cappuccino je poudaril:
Novo poimenovanje je za Cappuccino Svetilnik logičen korak pri uresničevanju naše vizije – povezati vse lokale pod skupno blagovno znamko, ki je sinonim za kakovost, dostopnost in prijetna doživetja ob kavi in okusnih prigrizkih.
Od degradirane točke do srca družabnega življenja
Zgodovina Cappuccino Svetilnika sega dvanajst let nazaj, ko je skupina Cappuccino propadajoč objekt spremenila v uspešno in priljubljeno zbirališče. Svetilnik smo pravzaprav zgradili iz ruševin, s tem pa skupaj z lokalno skupnostjo začeli ustvarjati dodano vrednost tega območja,« se spominja Milič. S prenovo in novim konceptom lokal ohranja svojo izvirno identiteto in energijo, ki je značilna za izolsko veduto.
Istrski okusi in vrhunska vinska spremljava
Vodenje prenovljene kuhinje prevzema chef Mladen Perišić, doma iz Beograda, a že dve leti tesno povezan s slovensko kulinariko. Perišić, ki se je javnosti predstavil kot priljubljen gost v številnih TV-oddajah ter avtor knjig o zeliščih, bo s svojo kreativnostjo prinesel svež veter v istrsko kulinariko.
»Navdih črpam iz bogate istrske kulinarike, ki jo želim gostom predstaviti na sodoben, izviren način. Jedi bodo temeljile na lokalnih sestavinah najvišje kakovosti, saj prav to daje jedem avtentičnost in edinstven okus,« pravi chef Perišić. Posebno novost bo predstavljal tudi lasten zeliščni vrt, iz katerega bodo vsakodnevno črpali svežino za svoje jedi.
Pestra vinska ponudba in sodobni trendi pijač
Cappuccino Svetilnik bo svojo gastronomsko zgodbo dopolnil z bogato ponudbo vin, za kar je poskrbela priznana sommelierka Donata Milič, sicer znana tudi kot vodja priznane piranske restavracije Stara gostilna. Izbrala je vrhunska vina lokalnih istrskih vinarjev ter ponudbo začinila s slovenskimi peninami in francoskimi šampanjci. Obenem lokal sledi svetovnim trendom, zato bodo na voljo tudi brezalkoholni spritzi in druge sodobne brezalkoholne pijače, ki so vse bolj priljubljene med gosti. V prihodnosti bodo razvili tudi »signature« koktajle, s čimer bodo zadovoljili tudi tiste bolj zahtevne obiskovalce.
Več kot le kavarna – prostor kulture in družabnih srečanj
Cappuccino Svetilnik ostaja pomembno središče družabnega dogajanja, saj bo poleg gastronomske izkušnje gostom ponudil tudi raznolike dogodke skozi vse leto. Dogajanje bo vključevalo koncerte, kulturne večere, DJ-je ter zasebne dogodke, tudi poroke. »Verjamemo, da lahko tudi v zimskih mesecih gostom ponudimo zavetje, toplino in prostor za prijetno druženje ob skodelici kave, koktejlu ali dobri hrani,« poudarja Dimitr Miloshev, menedžer lokala.