Ena Paleta rezancev je ena izmed štirih glavnih jedi v Gostilni pri šefu, ki je del šova Gostilna išče šefa na POP TV. Celoten jedilnik je objavljen tukaj (Gostilna pri šefu- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za pripravo potrebujemo: tofu, šalotko, dimljeno olje, ozke rezance, sladko smetano, parmezan, sojino omako, jajce, sveže mlet bel poper, peteršilj, peki papir
V eni posodi popražimo narezano šalotko jo prelijemo s sladko smetano in malo pokuhamo (reduciramo). Prej narezan tofu mariniran v sojini omaki in dimljenem olju popražimo v ponvi. Nato tofu stresemo v posodo s smetano in šalotko. Namesto soli dodajamo sojino omako, a šele po tem, ko je omaka poreducirana. Omaka mora biti bolj tekoča, saj ko jo bomo dali v pečico, bodo testenini nekaj omake popili. Ko je omaka končana, dodamo fino sesekljan peteršilj.
Testenine kuhamo 3 minute in jih splaknemo s hladno vodo, saj morajo biti na sobni temperaturi.
Peki papir prepognemo, in po stranici kjer ni prepognjen naredimo polkrog. Peki papir odgrnemo nanj položimo porcijo testeninov, ki jo prelijemo z omako in na sredino postavimo rumenjak. Rumenjak nežno posolimo in popopramo. Pri vsem skupaj moramo paziti, da se rumenjak ne razbije.
Čisto na koncu naribamo parmezan.
Sedaj je potrebno Paleto rezancev še zapreti. To storimo tako, da s preostalo polovico peki papirja prepognemo in nato rob v polkrogu prepogibamo. Da se vse skupaj ne bo odpiralo še zamažemo z beljakom, ki bo nato v pečici zakrknil.
V pečici pečemo 5-7 minut na 220 do 250° C.
Tako Ena paleta rezancev izgleda po peki.