Šefov raviol je specialiteta menija iz 2. sezone šova Gostilna išče šefa (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo). Gre za špinačni raviol polnjen s špinačo, kremo iz jurčkov in rumenjakom.
Za šefov raviol potrebujemo: ostro moko, jajca, sol, olivno olje, poper, zelenjavo, špinačo, špinačni klorofil, jurčke, gorgonzolo, curry in šalotko.
Za testo damo v skledo ostro moko. Špinačni klorofil dobimo tako, da špinačo damo v zavreto slano vodo in jo blanširamo. Nato jo odstranimo iz vode in jo zmiksamo. Dobljeno zmes damo na cedilo, da se odvečna voda odcedi in uporabimo zgolj kremo, ki ostane. To kremo zmešamo z rumenjaki. Oboje pa nato zlijemo v moko. Vse skupaj nato gnetemo toliko časa, da nastane kepica.
Testo mora nato počivati 24 ur. Najbolje je, da se testo splošči na 1cm debeline da v vakuumsko vrečko.
Za nadev najprej dobro prepražimo jurčke. Ti potrebujejo dovolj soli in popra. Na koncu dodamo še narezano šalotko, popražimo jo zgolj toliko, da ovene. Tik pred koncem dodamo še lovor in timijan, ki ju pred miksanjem poberemo ven. Zmiksano zmes damo v dresirko za lažje polnjenje raviola.
Zelenjava je narezana na brunoise. Omaka pa je narejena iz gorgonzole in curryja. V kozico damo mleko in sladko smetano. Počakamo, da zavre in nato dodamo naribano gorgonzolo. Omako ne smemo pustiti dolgo na kuhalni plošči, saj ne sme postati gost lepljiva omaka.
Nadev vsebuje tudi mlado špinačo. To na olivnem olju sotiramo, na grobo narežemo in dodamo sol ter poper. Ker pa je potrebno, da je vsebina suha, jo popivnamo s papirnatimi brisačkami.
Testo razvaljamo in odrežemo 16 do17 x 16 do 17 cm velike kvadrate. V sredino damo špinačo. Nadaljujemo z jurčkovo kremo in rumenjakom, ki se ne sme razliti. Robove namažemo z beljakom in dobro zapremo. Kuhamo v slani vodi 4 minute.
Za konec omako še s paličnim mešalnikom spenimo in damo na krožnik.