Piknik na travi je predjed iz perutninske paštete povaljane v peteršiljevih drobtinah, chutney in marinirana zelenjava. Na voljo je v meniju 2. sezone Gostilne pri šefu (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Za pripravo Piknika na travi potrebujemo: piščančja jetra, peteršilj, drobtine, šalotka, česen, vinjak, sladka smetana, maslo, kruhove kocke bel balzamični kis, vinski kis, sladkor, suhe marelice, suhe slive, bele rozine, črne olive, čili, rižev kis in shiso liste.
Za chutney najprej v kozico damo bel balzamični kis, vinski kis in sladkor. Vse skupaj malo prekuhamo nato dodamo še suhe marelice, suhe slive, bele rozine, črne olive in čili. Vse skupaj kuhamo cca 2 uri.
Piščančja jetra prepražimo, jim dodamo nasekljano šalotko in toplotno obdelamo zgolj toliko, da šalotka oveni. Dodamo še česen in vinjak, ki ga poflambiramo (vžgemo z vžigalnikom). Na koncu vmešamo še maslo. Vse skupaj prestavimo v drugo posodo in ohladimo.
Peteršiljeve drobtine naredimo tako, da peteršilj in drobtine zmiksamo. Peteršilj mora biti zelo suh, da ne zmoči drobtin.
Zelenjavo na navadnem olju zgolj malo prepražimo, dodamo rižev kis in shiso liste. Na koncu pa še popečemo rezine kruha.