Ledeni tornado je sladica iz biskvita črnega sezama, sorbeta limetinih listov, moussa iz sečuanskega popra. Sladica je del menija 2. sezona šova Gostilna išče šefa (Gostilna pri šefu (2. sezona)- jedilni list in cenik jedi, ki jih v Gostilni pri šefu lahko naročimo).
Najprej pripravimo espumo iz ingverja in sečuanskega poprav. Iz vode in sladkorja pripravimo sladkorni sirup. Dodamo na grobo narezan ingver in sečuanski poper. Pustimo, da malo zavre in nato zapremo s plastično folijo. Infuziramo 15 minut.
Vsebino nato zmiksamo, precedimo in damo v hladilnik. Ko je vsebina ohlajena dodamo še želatino (liste želatine namočimo v vodo in jih razpustimo).
Sorbet iz limetinih listov pripravimo iz vode, sladkorja, glukoze v prahu in soka limete. Vse skupaj segrevamo do 80-85°C. Ko dosežemo to temperaturo dodamo še limetine liste, počakamo, da se naredi infuzija in zmiksamo. Vsebino nato še precedimo in damo v zamrzovalnik.
Biskvit iz črnega sezama pripravimo tako, da iz beljakov in sladkorja naredimo sneg, ki ga damo v hladilnik.
Ko je sneg ohlajen dodamo rumenjake in jih vmešamo v sneg. Nato vmešamo še pasto iz črnega sezama (tahini), čisto na koncu pa še preko cedila moko in pecilni prašek.
Maso damo v pekač in jo pečemo 15 minut na 200°C. Testo nato narežemo na kockice.
Najprej v kozarec damo sorbet, nato biskvit, peno pa pride čisto na koncu.