Polonca Bregantič je eden od tekmovalcev 3. sezone šova Gostilna išče šefa (2014). Star je 25 let, prihaja iz Kranja, po poklicu pa je kuhar. Vse ostale tekmovalce pa lahko najdete tukaj (Tekmovalci šova Gostilna išče šefa 3. sezona (2014) – Matevž, Damjan, Anže Š., Valerio, Anže O., Marko, Edi, Nataša, Tina, Špela, Pia in Polonca).
Facebook stran: Polonca Bregantič Gostilna išče šefa
Ljubezen do kuhanja je začutila že v otroštvu, kajti od nekdaj ji veliko pomenita hrana in druženje ob njej. Z gostinstvom nima izkušenj, zato upa, da bo v šovu pridobila veliko kuharskega in osebnostnega znanja, ter spoznala veliko zanimivih ljudi. Polonca:”Že to bi zame bila zmaga.”
Polonca Bregantič se predstavi: Svoje otroštvo sem preživela v Brdih, kjer so mi družbo delali bratranci in sestrične, radi smo raziskovali in se igrali v naravi. V osnovni šoli sem se spoprijateljila z mnogo ljudmi, ki mi še danes veliko pomenijo. Srednjo šolo sem najprej obiskovala v Novi Gorici in se kasneje prepisala v Ljubljano. Obdobje srednje šole v Križankah je bilo izjemnno. Profesorji so bili prisrčni in nikoli jih ne bom pozabila, ravno tako sošolci. Naš razred je zajemal dijake iz cele Slovenije in prav ta raznolikost nas je združevala. Kasneje sem postala aktivna v turističnem sektorju in postala vodnica. Redno sem sodelovala in bila aktivna pri različnih društvih, preko katerih smo organizirali razne prireditve in koncerte. Pri 21 sem se ponovno vrnila v Brda in postala aktivna pri promociji naše dežele. Vrsto let sodelujem pri čezmejnih projektih, s katerimi skušamo podpirati ustvarjalnost mladih.
Najljubša hrana in pijača: domač šalam in vino
Tvoja specialiteta: Je tunin file, paniran v pistacijah na solatni posteljici. Tunin file klasično spaniramo v moki in jajcu, namesto običajnih drobtin dodamo grobo zmlete pistacije in na hitro scvremo (45 sekund na eni strani). Serviramo s sezonsko solato, češnjevim paradižnikom, papriko in belim grozdjem. Začinimo s soljo, olivnim oljem ter balzamičnim kisom.
Kdaj in zakaj si začutila ljubezen do kuhanja?
Ljubezen do kuhanja sem začutila že v otroštvu, saj mi hrana in druženje ob njej veliko pomenita.
Kaj ti pomeni kuhanje?
Kuhanje je zame predvsem izkazovanje ljubezni in ustvarjenje, s kuhanjem razvajam svoje bližnje.
Spomni se najbolj smešnega, dramatičnega ali nenavadnega dogodka, ki se ti je pripetil med kuhanjem.
Morda se je že marsikomu zgodila podobna varianta – palačinka, ki je poletela v strop.
Kakšne izkušnje z gostinstvom imaš?
Z gostinstvom nimam izkušenj, pred leti sem obiskovala par tečajev.
Zakaj bi prav ti morala postati zmagovalka šova?
Upam, da bom preko šova osvojila mnogo kuharskega in osebnostnega znanja. Želim si pridobiti čim več znanja in upam, da bom spoznala mnogo zanimivih ljudi. Že to bi zame bila zmaga.