Boštjan Fabčič in Robert Gomboc sta zmagovalca natečaja za FerFud chefa 2016. Med sedmimi finalisti je žirija ob pomoči spletnih glasov izbrala prav mariborska študenta Boštjana in Roberta s projektom FerFud Gastronavta. Njun koncept temelji na tradicionalni slovenski hrani, pripravljeni na nekoliko drugačen način, s pridihom sodobnosti.
Nova FerFud chefa poleg študija medicine združuje velika ljubezen do kuhanja in hrane. Žirijo in občinstvo sta prepričala z vipavskim pujsem, idrijskim travnikom, ptujsko japko in jabolčno pito. Kakšen bo njun končni meni in ime tovornjačka, bo znano v sredini maja, ko se bo FerFud 2016 premierno predstavil.
Zmagovalca se bosta udeležila kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek, prejela 10.000 evrov nagrade in se skupaj z Mitjem Horvatom podala na kulinarično avanturo po Sloveniji.
https://www.youtube.com/watch?v=sHbi2UWS-0I
FerFud mentorji
Boštjan Fabčič in Robert Gomboc sta si poleg 10.000 € nagrade, kulinarične avanture po Sloveniji z Mitjo Horvatom in kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek priborila tudi mentorstvo najboljših slovenskih chefov med katerimi bodo Janez Bratovž, Vesna Čarman, Luka Jezeršek, Gregor Jurkovič, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič, Uroš Štefelin in Gregor Vračko.