Gourmet Cup na Krvavcu bo drugi po vrsti in bo potekal med 21. In 23.1.2017. Gostinstvo Jezeršek skupaj s partnerji za vse obiskovalce pripravlja smučarsko kulinarični praznik, ki se bo pričel danes ob 18.00 z Večerjo na zajli.
Jutri se bo nadaljeval s celodnevnim gurmanskim razvajanjem na Plaži, v ponedeljek pa sledi osrednji dogodek Pokal Gourmet 2017 s smučarsko tekmo in druženjem ob gurmanskih specialitetah gostujočih Chefov.
Sobota, 21.1.2017 ob 18.00 – Večerja na zajli
Danes ob 18.00 se bodo gondole na Krvavcu spremenile v privatne restavracije, za razvajanje brbončic s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe pa bodo poskrbeli gostilni Dvor Jezeršek in Krištof ter tokrat tudi gostujoči Chef Darko Klemen (MasterChef Slovenija 2016). V kabini so lahko 4 osebe, večerja pa bo postrežena izmenično med dvema vožnjama navzgor in dvema navzdol. Tretji vožnji sledi postanek v koči Sonček in sladko presenečenje. Ker gre za zimsko doživetje je Odeja Škofja Loka poskrbela za posebne odejice, ki bodo goste grele med gurmanskimi užitki.
Nedelja, 22.1.2017 – Gourmet druženje na snegu
Nedelja bo rezervirana za vse obiskovalce Krvavca, ki radi razvajajo svoje brbončice. Plaža na Krvavcu bo namreč gostila 7 odličnih Chefov, vsak od njih pa bo pripravil svojo smučarsko jed. Prisotni bodo Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), David Vračko (Restavracija Mak), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016), Damjan Fink (Gostilna na gradu) in Jernej Kamič (Jezeršek gostinstvo). Cena degustacijskega prigrizka bo 4€.
Ponedeljek, 23.1.2017 – Drugi pokal Gourmet
Ponedeljek pa bo rezerviran za vijuganje med količki, saj se bodo na smučarski tekmi pomerili gostinci, vinarji in gurmani. Dan pa se bo začel že zgodaj, saj bo na Dvoru Jezeršek potekalo žrebanje štartnih številk, za zajtrk pa bosta poskrbela Bojan Firbas iz Domačije Firbas ter Leon Pintarič iz Gostilne Rajh. Ob 11.00 bo potekala tekma za Pokal Gourmet, ob 12.00 bo na vrsti Gourmet Ski Party na Plaži, ob 16.30 pa After Party na Dvoru Jezeršek.
V ponedeljek bo prisotnih 6 Chefov in sicer Tomaž Kavčič (Dvorec Zemono), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016), Damjan Fink (Gostilna na gradu), Jernej Kamič (Jezeršek gostinstvo) in posebni gost, italijanski Chef z Michelinovimi zvezdicami, Vincenzo Guarino. Cena degustacijskega prigrizka bo 4€.